Lei Stultiens overleden


Op woensdag 29 november is op 80 jarige leeftijd ons lid Lei Stultiens na een (te) lang ziekbed rustig ingeslapen.

Leo oftewel Lei Sultiens , geboren op 26 september 1937. Als zoon van een echte schutter, Frenske Stultiens, en opgegroeid in het clublokaal van de schutterij waar vader aan de tap stond, was het natuurlijk niet vreemd dat Lei op zijn 17e ook lid werd van de schutterij.

Muziek maken was niet echt aan Lei besteed, dus koos hij voor het vendelen. Samen met o.a. Jo Berckmans en Piet Hompes  vormden hij de beroemde vendelgroep van schutterij St.Job. Niet alleen sleepte deze groep tijdens schuttersfeesten en het OLS de nodige hoofdprijzen weg, maar ook individueel stond Lei zijn mannetje. Hoogte punt voor vendelier Lei was ongetwijfeld het optreden in Engeland in 1964.

Ruim 50 jaar was Lei actief als vendelier en met name in de laatste jaren de promotor en stimulator voor de jeugd als vendel-instructeur. Het deed hem dan ook pijn dat er de laatste jaren geen vendeliers meer actief waren binnen onze vereniging.

Naast vendelier was Lei, hoe kan het ook anders,  ook een fervent schutter. Vele jaren stond Lei zijn mannetje tussen alle schutters en ook op het OLS maakte hij verschillende jaren deel uit van het 6-tal dat de eer van de vereniging mocht verdedigen. De laatste jaren, toen hij al een beetje kampte met zijn gezondheid, deed hij een stapje terug, maar daardoor was hij niet minder fanatiek bij het schieten. Onze buksmeester hadden tot het laatst zelfs moeite om Lei bij te houden. Hij schoot sneller dan de buksmeester kon laden.

Na zijn actieve vendel carrière bij onze schutterij heeft Lei ons nog vele jaren versterkt als officier in de vele optochten. Alleen de laatste jaren werden de lange, warme optochten hem iets te veel en genoot hij langs de kant of op de OLS-tribune van zijn clubje als deze langs trok.

Maar liefst 63 jaar was hij lid van onze vereniging . In al die jaren heeft hij daar waar hij kon de handen uit de mouwen gestoken als het nodig was. Zo heeft hij vele jaren meegeholpen tijdens de maandelijkse oud-papier-actie. Ook kennen we hem als iemand die het hart op de tong had liggen en geen blad voor de mond nam en duidelijk zijn mening kon uiten. Bij hem geen schone schijn,  je krijgt wat je ziet. Op zijn tij d een lekker glaasje bier  en een kaartje leggen met zijn schuttersvrienden sloeg Lei ook zeker niet af. 

Trots was Lei op zijn onderscheidingen; het Zilveren Kruis van de Orde van de Rode Leeuw en het Bronzen Kruis van Verdiensten van de EGS, wat hij met zijn meer dan 60 jaar trouwe dienst dan ook zeker verdiende. Naast deze onderscheiding werd Lei 3 jaar geleden ook gedecoreerd voor zijn 60 jarig lidmaatschap van St.Job en de OLS-federatie en ontving hiervoor de ook de passende onderscheidingen.

We willen hem bedanken voor alles wat hij in die vele jaren heeft gedaan en betekent voor onze vereniging.

Hopelijk vindt hij nu de rust en zoals hij zelf wel eens zei;  “Ut es good gewèsj zoee”.

lei Stultiens2

Bondsconcours Sint Odiliënberg


Zondag 19 november jl  heeft ons muziekkorps deel genomen aan de Mars- en Concertwedstrijden van de LBT (Limburgse Bond van Tamboerkorpsen) in Sint Odiliënberg.

Deze wedstrijd bestond uit 2 onderdelen:

* marcherende gedeelte   (El Trabaio)            beloond met 82,56 pnt 
* concertgedeelte              (Independance)     beloond met 83,33 pnt

Met een gemiddelde van 82,95 punten was dit goed voor een 
1e prijs in de 1e divisie Blaaskorpsen.

Muzikanten en Instructeur: Prima gedaan!

Foto's van het concours zijn hier te vinden. 

Kaartavonden en windbuksschieten 2017-2018

Nu de herfst- en winter weer voor de deur staan en de avonden langer worden, beginnen bij schutterij St. Job Leuken-Weert weer de winteractiviteiten:

Kaartavonden: 

Tijdens de kaartavond is er een competitie voor het kruisjassen en het jokeren. 
Er worden per avond 5 ronden gespeeld.

De data zijn steeds op de zaterdag en de aanvang is om 20.00 uur (inschrijven vanaf 19.30 uur).
Het inleggeld voor beide kaartspelen bedraagt € 4,00 per speeldag. Het totale inlegbedrag is bestemd voor de prijzen.
Naast fraaie dagprijzen zijn er dit seizoen natuurlijk ook leuke hoofdprijzen te winnen.
Per competitie (kruisjassen en jokeren) zullen er 4 hoofdprijzen uitgereikt worden aan de beste kaarters van het seizoen (u dient dan wel minimaal 7 maal deel te nemen).

Ook dit jaar zal aan alle kaarters, welke minimaal aan 7 kaartavonden deelnemen, op de laatste kaartavond een fraaie seizoensprijs beschikbaar worden gesteld. Dit mag u niet missen!

 

 Windbuksschieten:

De windbukscompetitie staat open voor iedereen, dus zowel leden als niet-leden van St.Job.
De data zijn steeds op zaterdag en de aanvang is om 17.00 uur.


Er wordt geschoten op blokjes van 1 x 1 x 1 cm vanaf een afstand van 7 meter.
De buksen worden opgelegd op een aanlegpaal. De deelnemers zonder ervaring krijgen voldoende instructie.
Een deelnemer schiet per schietdag 2 rondes van 5 schoten, één ronde per buks.
Voor de totaalstand geldt het schietresultaat van de beste 7 dagen, er kan dus maximaal in totaal 70 punten gescoord worden.
Bij voldoende deelname wordt er in twee klassementen geschoten:

Senioren (vanaf 18 jaar) en Junioren (t/m 17 jaar). Per klassement zijn er 3 prijzen beschikbaar.
Mochten er meerdere deelnemers met een gelijke hoogste score eindigen, wordt er in overleg met de deelnemers een datum gepland om te kavelen.   Er wordt dan geschoten tot er een top-3 is.

In totaal zijn er 10 zaterdagen over het seizoen 2017-2018, die als volgt zijn gepland;.

2017:  21 oktober – 4 november - 18 november – 2 december - 16 december

2018:   6 januari – 20 januari - 3 februari - 17 februari - 3 maart

 

Voor verder informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat via; secretarissintjobDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kaarten en windbuksschieten bij St. Job staat garant voor een gezellige en leuke middag en avond !!!!

Huldiging winnaar OLS 2017


woensdag 27 september
is in Hasselt bij het Gouvernement de huldiging van de winnaar OLS 2017. 

Bij deze huldiging zijn de nummers 2 (Sint Job) en 3 (Sint Hubertus Beringe) ook uitgenodigd.
Behalve dat ons zestal voor het behalen van de 2e plaats gehuldigd wordt, wordt ook van ons korps verwacht om muziek te maken.
Alle leden worden dan ook verwacht in uniform, muzikanten mét instrument om 16.45 uur bij de Leukerschans.

De bus vertrekt om 17.00 uur richting het gouvernement te Hasselt.Het programma van deze huldiging is met de mail rondgestuurd.
Red je het echt niet met werk/school? Geef dit dan z.s.m., uiterlijk morgen, door aan het secretariaat. Dit is namelijk belangrijk voor de bezetting, catering en de bus.

 

Correctie EMM jaarresultaten 2017


Door EMM zijn de punten voor o.a. de Raatjes Trofee2017 herberekend en deze telling heeft als restultaat dat SInt Job naast de Optocht ook de Raatjes Trofee 2017 heeft gewonnen.
Een fantastisch resultaat mogen we wel zeggen.
Naast de Gemeentebeker bij het laatste schuttersfeest dus ook de Raatjes Trofee!! 

Meer artikelen...